27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

SANY, elektrik ve hidrojenle çalışan makinelerinden elde ettiği geliri açıkladı

Çinli inşaat makinası üreticisi Sany, 2023 yılında hem elektrikle hem de hidrojenle çalışan makinelerden elde ettiği toplam geliri açıkladı. OEM, yıl içinde elektrik iş makinelerinden elde edilen toplam gelirin 3,1 milyar CNY’ye (434,8 milyon ABD Doları) ulaştığını, hidrojen enerjisi ile çalışan modellerin satışının ise 130 milyon CNY (17,8 milyon ABD Doları) olduğunu açıkladı.

Yellow Table, 2024’e göre Sany, ABD doları cinsinden yıllık gelire göre dünyanın altıncı büyük iş makinesi üreticisidir. Sıralamaya göre 2023 yılı toplam geliri 10,2 milyar ABD Dolar olmasıyla elektrikli ürün satışlarının Sany’nin toplam satışlarının yaklaşık %4,3’ünü temsil ettiği anlamına geliyor. Hidrojen ürünlerinin ise satışların %0,2’sinden azını oluşturması, teknolojinin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu yansıtıyor.

Elektrikli makinelere yönelik satışların ağırlıklı olarak Çin’de olması bekleniyor

Sany, 2023 yılında aralarında dünyanın ilk tam elektrikli döner sondaj kulesi ve kendi geliştirdiği yakıt batarya sistemiyle donatılmış hidrojen enerjisi karıştırma kamyonunun bulunduğu 130’dan fazla ‘yeni enerji’ ürününü piyasaya sürdüğünü belirtti. 275 düşük karbon patenti almasıyla traktörler, mikserler ve damperli kamyonlar için 11,5 ila 16 ton yükleme aralığını kapsayan üç entegre elektrikli tahrik köprüsünü piyasaya sürdü. Dünyanın farklı bölgelerinde yeni nesil makinelerinin satış seviyelerini gösteren coğrafi bir dağılımın sunulmaması, satışların çoğunluğunun, özellikle elektrikli makinelere yönelik pazarın diğer bölgelere göre daha gelişmiş olduğu Çin’de olması bekleniyor. Sany, elektrikli transmikser satışlarının 2023 yılında yıllık %47 arttığını, elektrikli vinç satışlarının ise güçlü olduğunu bildirdi.

“Karbon emisyonlarını azaltmaya çalışıyoruz”

SANY Group Dönüşümlü Başkanı Xiang Wenbo “İleriye baktığımızda Sany, yeşil ve sürdürülebilir kalkınmayı kapsamlı bir şekilde teşvik etmek için Ar-Ge yeteneklerimizi ve ürünlerimizin temel avantajlarını güçlendirmeyi devam etmeyi hedefliyoruz. Grubun yüksek kaliteli gelişimini destekleyecek, endüstri dönüşümünü ve iyileştirmeyi hızlandıracak ve karbon zirvesine ulaşmaya katkıda bulunacak yeşil üretim zinciri oluşturmak için karbon emisyonlarını kaynağında ve operasyonlarımız boyunca azaltmaya çalışıyoruz” dedi.

Xiang Wenbo – Sany Group Dönüşümlü Başkanı
Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Volvo CE, “Volvo Days 2024” ile yeni ürün serisini tanıttı

SONRAKİ HABER

Dünyanın en büyük vinç firmaları, IC100 ile açıklandı

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…