27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Doka, Viyana’nın en büyük kentsel gelişim projesinin inşasını başlatıyor

Tuna Nehri kıyısında şehirle bütünleşen bir konumda yer alan VIENNA TWENTYTWO yapı projesinde Doka tercih ediliyor. Viyana’nın en büyük kentsel gelişim projelerinden biri olan VİYANA TWENTYTWO, çapraz olarak konumlandırılmış iki kule bloğu ve dört alçak binadan oluşuyor. Doka’nın kalıp ve iskele çözümlerinin kullanıldığı 153 metrelik binanın en yüksek bölümünün 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

ARE Avusturya Gayrimenkul tarafından geliştirilen projenin tasarımı, geniş açık alanlardan ince ayarlı rüzgar optimizasyonuna kadar çok sayıda modern ayrıntıyı içeriyor. Tamamlandığında, VIYANA TWENTYTWO çok amaçlı kentsel gelişim projesinin en yüksek kulesinin 153 metrelik etkileyici bir yüksekliğe sahip olması bekleniyor. V22 HABAU-DYWIDAG konsorsiyumu, projede Doka’nın yüksek kaliteli kalıp çözümlerine ek olarak çelik konstrüksiyon için Doka’nın Ringlock modüler iskelesini kullanıyor.

Doka’nın sahada kanıtlanmış, önceden monte edilmiş Xclimb 60 koruma perdesi yardımıyla, grubun en yüksek kulesi güvenli ve hızlı bir şekilde yukarı doğru büyüyor. Xbright çerçeve muhafazasına sahip hidrolik tırmanma sistemi, büyük yüksekliklerdeki hava etkilerine karşı koruma sağlayarak istikrarlı çalışma koşullarını destekliyor. Viyana Marina Kulesi için de Doka çözümlerine güvenen DYWIDAG Proje Müdürü Herbert Busch, “Seçilen kalıp çözümü, bir yandan hızlı bir inşaat süreci, diğer yandan güvenli bir çalışma ortamı sağlıyor. Bu nedenle inşaat için yapılacak olan projenin başarısı, bizler için önemli bir yer alıyor” dedi.

Ringlock modülerde güvenlik ve esnekliğin uyumu

Doka’nın Ringlock’u, çelik yapının çevresine mükemmel uyum sağlama esnekliğinden yararlanarak etraflarında çalışma iskelesi görevi görüyor. Bu iskele, destek ayaklarının montajı ve kaynak dikişi denetimi sırasında saha ekibine optimum destek sağlıyor. Güvenli bir çalışma ortamı sağlanarak merdivenlerin ve merdiven ambarlarının bir kombinasyonu yoluyla işçilerin katlar arasında erişimi kolaylaştırılıyor.

İlk destek ayağının tamamlanmasının ardından iskele kulesi ikinciyi desteklemek üzere sorunsuz bir geçiş yapıyor. Ringlock’un güçlü düğüm bağlantısından ve kriko tutucusu ve kilitleme pimleri gibi özelliklerinden yararlanılarak, tüm iskele ünitesinin yeri minimum vinç kaldırma işlemiyle değiştirilebiliyor. HABAU ustabaşı Herbert Hochstöger, “Çelik konstrüksiyon işini tamamladıktan sonra Ringlock iskelenin esnekliğinden o kadar etkilendik ki onu hemen diğer bileşenler üzerinde daha ileri çalışmalar için kullandık” ifadelerini kullandı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Liebherr, yeni taşıyıcı makineyle kentsel alanları hedefliyor

SONRAKİ HABER

Beton transmikserleri Hardox® ile zorlu koşullarda yüksek performans sergiliyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…