27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Ukrayna ve Moldova demiryolu yeniden inşa projesinde birlikte çalışacak

Ukraynalı demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia, Moldova Devlet Demiryolları İşletmesi (Calea Ferată din Moldova) ile 400 kilometrelik demiryolu hatlarının rehabilitasyonu için planları özetleyen Mutabakat Zaptı imzaladı.

Yeniden yapılanma çalışması, Moldova Cumhuriyeti’nin önemli Kuzey-Güney Demiryolu Koridorunda tren hızlarını artıran kapasiteyi geliştiriyor. Proje; iki ülke arasındaki bağları güçlendirmeyi ve Valcineț, Ocnita, Balti, Ungheni, Calarasi ve Calinari’den geçen pistin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan iyileştirmeyi içeriyor. Dayanışma Şeritleri olarak adlandırılan girişime Moldovalı demiryolu yetkilileri öncülük ediyor ve Avrupa Komisyonu tarafından destekleniyor.

Stratejik önem

Moldova’daki ulaşım bağlantılarını iyileştirmenin ötesinde alternatif lojistik yollar geliştirmek, Moldova’da ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve Ukrayna’dan Avrupa Birliği’ne mal taşımacılığını kolaylaştırmak hedefleniyor. Demiryolu koridoru aynı zamanda Ukrayna’ya mal ihracatı için Karadeniz’deki önemli limanlara erişim sunacak.

Mali destek

Proje için mali destek, AB’nin doğu sınırındaki dış ortaklardan geliyor. Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Komisyonu, toplam 71 milyon euro değerindeki mali paketi onayladı. Buna AB’den 20 milyon euroluk yatırım hibesi ve EBRD tarafından Moldova hükümetine sağlanan 23 milyon euro da dahil edildi. Diğer finansman kanallarından yaklaşık 28 milyon euro tutarında ek fon sağlanacağı bildiriliyor.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 1,2 büyüdü

SONRAKİ HABER

Potain kulesi, Singapur'da ilk kez sahneye çıktı

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…