27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Hitachi İnşaat Makineleri ve Dimaag elektrikli makine konusunda iş birliği yapıyor

Hitachi Construction Machinery Co., Ltd ve Dimaag-AI Inc, elektrikli kompakt hidrolik ekskavatör geliştirmek için ortaklık kurduklarını duyurdu.

Elektrikli araçlar (EV), enerji depolama sistemleri (ESS) ve DC hızlı şarj cihazları için çözümler sağlayan ABD merkezli Dimaag, Hitachi’nin kentsel inşaat ve kapalı alan yıkımlarında yaygın olarak kullanılan 1,7 ton sınıfı ekskavatörlerine Elektrikli Tavizsiz Off-Road Ekosistemi’ni (ENCORE) entegre etmeyi hedefliyor.

Ortak çalışmanın detayları belirleniyor

Hitachi, temel makinenin teknik özelliklerini sağlayacak, Dimaag ise yüksek güçlü, değiştirilebilir pil modülleri, termal yönetim sistemleri ve EV motorları gibi kendi elektrik teknolojisini tedarik edecek.

ENCORE ilk olarak CES 2024’te tanıtıldı

Elektrikli ekskavatörün 2024 Aralık ayında tamamlanması ve resmi tanıtımının 2025 Nisan ayında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek Bauma 2025 Fuarı’nda yapılması planlanıyor.

Hitachi, ürünü 2027 yılına kadar Avrupa’da piyasaya sürmeyi hedefliyor

Tesla’nın kurucu ortağı ve Dimaag’da Mühendislik Başkan Yardımcısı olan Ian Wright, “ENCORE teknolojimiz güvenlik, performans veya uygun fiyat konusunda hiçbir taviz vermiyor. Hitachi ile ortaklık kurmak, tarım ve inşaat makinelerinin elektriklendirilmesine doğru kritik bir adım” sözlerini kullandı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Bauma 2025, iklim açısından nötr inşaata odaklanacak

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…