27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını hızlandırdı.  18-19 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ticaret heyeti için önceden bilgi alışverişi yapıldı.

TMB Temsil Heyeti, 15-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştirdi. TMB Başkanı M. Erdal Eren, Başkan Vekili Müfit Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Kartal Usluel, Ali Rıza Arslan, Tevfik Öz ve Genel Sekreter Fuat Kasımcan’ın yer aldığı heyet, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’ta gerçekleştirilecek projeleri hakkında bilgi edinmek amacıyla üst düzey görüşmeler yaptı.

Türkiye’den ve Irak’tan önemli isimler görüşmeler gerçekleştirdi

Ziyaret sırasında Bağdat Belediye Başkanı Ammar Musa Kazım, İmar ve Kamu İşleri Bakan Yardımcısı Metin Al Jadirchi, Irak Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ali Sinafi gibi önemli isimlerle bir araya gelindi. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ve Ticaret Müşavirleri de bu görüşmelere katıldı.

Türkiye yer aldığı projeler ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor

M. Erdal Eren, Irak’ın inşaat pazarının 2023 yılında yaklaşık 11 milyar dolara ulaştığını ve 2025-2028 yılları arasında ortalama %5 büyüme beklediğini belirtti. Irak, 35 milyar dolar tutarındaki 1.111 proje ile Orta Doğu’da birinci, dünyada ise üçüncü büyük pazar konumunda. Eren, ülkenin uzun süredir istikrar dönemine girdiğini ve bu durumun kalkınma hamlesinin itici gücü olacağını vurguladı.

Kalkınma Yolu Projesi detayları tekrar görüşüldü

Ziyaret sırasında, Irak’ın en önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili bilgiler alındı. Bu proje, ülkeyi önemli bir ulaşım merkezi haline getirecek. Ayrıca, Bağdat Metro, çevre yolu projeleri, hastane, okul, konut ve enerji iletim hatları gibi birçok büyük proje planlanıyor. Eren, 600 milyon dolar değerindeki atık su projeleri ve enerji verimliliğinin iyileştirilmesi hedefleri hakkında bilgi verdi.

Bağdat ve Basra’ya yapılacak ziyaretin önemine vurgu yapıldı

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, müteahhitlik firmalarının Irak işveren idareleri ile bir araya getirilmesi amacıyla 18-19 Kasım 2024 tarihlerinde Bağdat ve Basra’ya yapılacak ziyareti önemsediğini belirten Eren, Türk müteahhitlik firmalarının yüksek iş yapabilme kabiliyeti ve tecrübesiyle tüm projelere talip olduklarını ifade etti. Ziyaretin ardından, Türk firmalarına olan güvenin tam olduğunu ve talebin yüksek olduğunu gururla söyledi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Hazır Beton Endeksi Eylül 2024 Raporu Yayınlandı

SONRAKİ HABER

Dekinsan Grup, Cezayir’in zorlu saha şartlarında Zoomlion’u tercih ediyor

BENZER HABERLER