27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Limak İnşaat, İstanbul Finans Merkezi’nde Zoomlion ile çözüm buluyor

İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projesinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Limak Finans Merkezi Projesi Yapım Müdürü Mehmet Atmaca, “Kısıtlı zamanın bulunduğu projeye yönelik gereksinimlerimizi karşılayabilen tek marka Zoomlion oldu. Zoomlion kısa sürede 50 tonluk, 60 metre bom uzunluğu bulunan ve 400 metreye ulaşan 2 adet LF 760 – 50 vinci 90 gün içinde tasarlayıp şantiyemize teslim etti” dedi.

İnşaat, enerji, turizm, çimento, havalimanı inşaat ve işletmesi gibi alanlarda faaliyet gösteren ve ENR 250 listesinde Türkiye’yi yıllardır temsil eden Limak Holding, yurt içinde ve yurt dışında, büyük mühendislik projelerine imza atmaya devam ediyor. İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projesi çalışmalarında Zoomlion markasını tercih ettiklerini belirten Limak Finans Merkezi Projesi Yapım Müdürü Mehmet Atmaca, “Limak Grup olarak birçok alanda yatırımlara devam ettiklerini, bu projelerde de Zoomlion markası ile çözüm bulduklarını belirtiyor.

Limak Grup, birçok alanda yatırımlarına devam ediyor

İnşaat sektöründe uzun yıllar boyunca yurt içi ve yurt dışı projelerde profesyonel olarak hizmet verdiğini kaydeden Limak Finans Merkezi Projesi Yapım Müdürü Mehmet Atmaca, “Firma olarak Türkiye’de şu an devam eden başta Merkez Bankası binası, Yusufeli Barajı, Alanya – Antalya Otoyolu projesi olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt dışında ise, Barcelona Nou Camp projesi, Kuveyt Havalimanı projesi, Suudi Arabistan Neom projesi kapsamındaki işler ve birçok ülkede devam eden havalimanı işletmelerimiz de mevcut. Limak Grup olarak birçok alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Gereksinimlerimizi karşılayabilen tek marka Zoomlion oldu”

Makine seçim kriterlerini projelerin gerekliliklerine göre belirlediklerini söyleyen Mehmet Atmaca, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projesi özelinde çeşitli gereksinimlerimiz vardı. Bunlardan biri de binanın Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası olduğundan dolayı yaklaşık 400 metre yüksekliğe gerçekleştirmemiz gereken lojistik problemiydi. Modern yöntemler ile inşa edilen binada 400 metre yüksekliğe kaldırmamız gereken 32 ton ağırlığında, yaklaşık 3 kat ve 12,9 metre yüksekliğinde çelik kolonlar bulunuyordu. Bu operasyonun yüzlerce kez tekrarlanması gerekiyordu. Böyle bir binaya göre inşaat alanı da son derece sıkışık ve vinç trafiğinin fazla olduğu bir alandı. Kısıtlı zamanın bulunduğu projeye yönelik gereksinimlerimizi karşılayabilen tek marka ise Zoomlion oldu” diye konuştu.

90 günlük bir sürede 2 kule vinç teslim edildi

Zoomlion Türkiye ile başlayan iş birlikleri hakkında detaylar vermeyi sürdüren Mehmet Atmaca, “Firmadan maaliyet olarak gayet rekabetçi bir teklif aldık. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projesi için Zoomlion, 50 ton ve 60 metre bomlu, 400 metreye tırmanan 2 adet LF 760 – 50 kule vinç bir aylık deniz nakliyesi süresi dahil olmak üzere toplam üç ayda tasarladı; üretti, test etti ve şantiyemize ulaştırdı. Bu sektörde, 90 günlük bir sürede böyle ekipmanları teslim edebilmek, gerçekten takdire şayan” ifadelerini kullandı. Ayrıca Limak İnşaat olarak geniş bir makine parkına sahip olduklarını belirten Atmaca, bu projenin yanında Barcelona Nou Camp projesine 6 adet Zoomlion T2850 – 120V vinç sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

“Zoomlion Türkiye’nin ciddi bir pazar payı elde edeceğini düşünüyorum”

Zoomlion Türkiye’nin diğer ülkelerdeki temsilciliklere göre daha başarılı adımlar attığını söyleyen Atmaca, “Zoomlion Türkiye’nin; kule vinç konusunda ciddi bir pazar payı elde edeceğini düşünüyorum. Bu ürün gamında Türkiye ve çevre ülkelerde ciddi bir pazar var ve daha da gelişmeye devam ediyor. Avrupa’da yapılar ömürlerini dolduruyor ve inşaat faaliyetleri artıyor. Bundan dolayı Zoomlion yönetiminin, Türkiye’deki servis, yedek parça, kurulum ekiplerini daha da genişleterek, daha fazla yatırım kararı almalarının doğru bir hamle olduğu taraftarıyım” açıklamalarını yaptı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

TÜRKÇİMENTO, sürdürülebilirlik hedefleriyle yeşil çimento üretimine odaklanıyor

SONRAKİ HABER

Türk ve Japon müteahhitler Ukrayna ve Afrika’da iş birliği için bir araya geldi

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…