27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Avustralya hükümeti dünyanın ‘en büyük güneş çiftliğini’ onayladı

Avustralya, ülkenin kuzeyindeki dev bir güneş enerjisi çiftliğinden 4.300 km’lik deniz altı kablosuyla Singapur’a enerji göndermeyi planlayan 13,5 milyar ABD Doları tutarındaki güneş enerjisi projesine onay verdiğini duyurdu. Proje ile büyük ölçekli endüstriyel müşterilere 6 gigawatt’a kadar yeşil elektrik ulaştırılması hedefleniyor.

Avustralya Çevre Bakanı Tanya Plibersek, SunCable’ın amiral gemisi niteliğindeki Avustralya-Asya güç bağlantı projesinin, yurt içinde ve yurt dışında yenilenebilir enerjiye olan artan talebi karşılamaya yardımcı olacağını söyledi. SunCable’ın duyurusuna göre, nihai yatırım kararının 2027’de alınması ve elektrik tedariğinin 2030’lu yılların başında başlaması bekleniyor.

Tanya PLİBERSEK – Avustralya Çevre Bakanı

6 gigawatt’a kadar yeşil elektrik ulaştırılması hedefleniyor

Projenin iki aşamalı geliştirme süreciyle, Avustralya’nın Kuzey Toprakları’nın başkenti Darwin ve Singapur’daki büyük ölçekli endüstriyel müşterilere 6 gigawatt’a kadar yeşil elektrik ulaştırılması hedefleniyor. Projeye onay ise merkez sol hükümetin yenilenebilir enerji projelerini hızlandırmasına karşın, muhalefet koalisyonunun 2050 yılına kadar kömürle çalışan enerji santrallerinin yerini alacak nükleer santraller inşa etmeyi önermesinin ardından geldi. Avusturalya’da nükleer enerji kullanımının yasak olduğu biliniyor.

Projedeki sonraki aşamaya odaklanılıyor

Milyarder Mike Cannon-Brookes’un sahibi olduğu SunCable, onay aşamasının projeye “Güven oyu” sağladığını belirtti. SunCable Avustralya Genel Müdürü Cameron Garnsworthy, finansman planlarına ilişkin ayrıntı vermeyen bir açıklamada, “SunCable şimdi çabalarını, projeyi 2027’ye kadar hedeflenen nihai yatırım kararına doğru ilerletmek için planlamanın bir sonraki aşamasına odaklayacak. SunCable, projenin kablo bağlantı elemanı bileşeni için koşullu onay konusunda Singapur enerji düzenleyicisiyle ve kablonun Endonezya sularında inşa edilmesi konusunda Endonezya hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Hareket uluslararası arenadaki varlığını güçlendiriyor

SONRAKİ HABER

Rönesans Enerji, GES yatırımı için düğmeye bastı

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…