27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

ABD’nin tarihi köprüsünün yerini alacak 2,3 milyar dolarlık proje ilerliyor


ABD’de 70 yıldır hizmet veren I-10 Calcasieu River Bridge (Louisiana Köprüsü) kullanım
ömrünü tamamladı. Bu doğrultuda Louisiana eyaletindeki I-10 eyaletlerarası
karayolunun bir parçası olan Calcasieu Nehri üzerine yapılacak yeni köprünün
tasarımı, inşası, işletilmesi ve bakımı için anlaşmaya varıldı
.

Acciona ve ortakları Plenary Americas ve Sacyr, Calcasieu Bridge Partners (CBP) konsorsiyumunu oluşturarak, 70 yılı aşkın süredir hizmet veren mevcut (I-10 Calcasieu River Bridge) Louisiana Köprüsü’nün yerine yenisini inşa edecek ve 50 yıl boyunca işletme ve bakımını yapacak. Proje toplamda 3,4 milyar dolarlık sermaye harcaması ve 2,3 milyar dolarlık inşaat bütçesini içeriyor. Acciona ve Sacyr’in her biri CBP’de %30 hisseye sahipken, Plenary Americas %40 hisseye sahip oluyor. CBP, projenin tasarımını ve inşasını Acciona ve Sacyr’den oluşan bir konsorsiyuma alt sözleşme olarak verecek ve her birinin %50 hisseye sahip olması bekleniyor.

Çalışmalara 2026 yılında başlanması planlanıyor

Çalışmalar, altı şeritli eyaletlerarası otoyolun yeniden inşasını, birkaç ek yapıyı, serbest akışlı geçiş ücreti sisteminin uygulanmasını ve 1952’de açılan mevcut köprünün yıkılmasını içeriyor. Orijinal köprü 50 yıl dayanacak ve günde 37.000 araçlık bir trafik yükünü kaldıracak şekilde tasarlanmıştı. Günümüzde ise ortalama günlük geçişlerin 90.000’in üzerinde olduğu bildiriliyor. Yeni köprünün inşa çalışmalarının 2026 yılında başlaması ve 2031 yılında tamamlanması planlanıyor.

Finansman kaynakları belirlendi

Louisiana Eyaleti, inşaat sırasında belirli inşaat kilometre taşlarına uygun olarak ödenecek yaklaşık 1,2 milyar dolar katkıda bulunacak. Projenin uzun vadeli finansmanı, JP Morgan Securities ve Wells Fargo Bank tarafından dört farklı dilimde ihraç edilen ve 2054 ile 2066 arasında vadesi dolacak 1,3 milyar dolarlık vergi muafiyetli özel faaliyet tahvili (PAB) ihracını içeriyor. Geriye kalan özel sermaye ise inşaat sürecinin sonunda enjekte edilecek olup, Acciona ve ortakları tarafından sağlanan akreditiflerle desteklenecek.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

CASE, sektörün ilk elektrikli kazıcı yükleyicisini piyasaya sürüyor

SONRAKİ HABER

THBB, inşaat sektörünün negatif tarafta devam ettiğini belirtiyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…