27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Dedem Zemin, Liebherr LB 45 ile 5 bini aşkın fore kazık uygulaması yapıyor

Liebherr fore kazık makinesi serinin en büyük ve en güçlü modellerinden biri olan Liebherr LB 45’i makine parkına katan Dedem Zemin, Başakşehir’de Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantısı olan viyadük projesini üstlendi. Yaklaşık 30 metre derinliğinde 5 bini aşkın fore kazık uygulaması yapılacak olan projede, Liebherr LB 45 çözüm sunuyor.

Türkiye’nin her bölgesinde zemin güçlendirme ve fore kazık uygulamaları yapan Ankara merkezli Dedem Zemin, son dönemde geniş ölçekli projelerde de yer alıyor. Firma faaliyetleri hakkında bilgi veren Dedem Zemin Genel Müdürü Furkan Aktikan, “Eskiden hafriyat işi de yapıyorduk. Şu anda tek odak noktamız zemin güçlendirme ve fore kazık uygulamaları” sözlerini kaydetti. Ayrıca Aktikan, firmanın son dönemde deep soilmixing, fore kazık ve taş kolon uygulamalarına yoğunlaşırken, çalışan sayısını da toplamda 150’ye kadar yükselttiğini sözlerine ekledi. Furkan Aktikan’a Dedem Zemin isminin hikayesini ise şu sözler ile açıklıyor: “Dedem Ali Arslan, Ankara’da Dedem Kebapları’nın sahibiydi. Vefatı öncesinde dükkan kapanmıştı ancak biz ismini yaşatmak istedik. Dedem hayattayken de isim hakkını aldık ve Dedem Zemin ismini bu sayede ortaya çıktı.”

Furkan AKTİKAN – Dedem Zemin Genel Müdürü

Yeni yatırımlarda teknolojiye önem veriliyor

Makinelerdeki gelişmeleri ve sahadaki çalışmaları kolaylaştıran uygulamaları yakından takip ettiklerini ifade eden Furkan Aktikan, “Liebherr LB 45’i alma kararımızın ardında yatan temel düşüncemiz de bu aslında. Makinenin hem son teknolojilerle donatılmış olması hem de yeni uygulamalar yapabilmemizi sağlayacak özellikte olması” dedi.

Satın alınan ilk Liebherr, ilk günkü gibi çalışıyor

Dedem Zemin, eşzamanlı olarak şu anda üç ayrı projede faaliyet gösteriyor. Çalışmaların en yoğun olarak sürdüğü yerin Adana Ceyhan bölgesindeki Adana –Osmaniye –Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesi diye açıklayan Furkan Aktikan, “Rönesans İnşaat’ın ana yükleniciliğini üstlendiği projede yaklaşık 10 bin adet kazık işini üstlendik ve çalışmalarımız oldukça yoğun. Projede çalışan makinemiz ise Liebherr LB 28-320. 2016 yılında fore kazık sektörüne girdiğimizde ilk aldığımız makine. Halen daha ilk günkü gibi sağlam ve verimli çalışıyor. Projede ise deep soilmixing uygulaması yapıyor” dedi. Devam eden bir diğer proje ise Hatay’da deprem konutlarının zemin iyileştirme projesi olduğunu söyleyen Aktikan, bu projede de çalışmaların sona yaklaştığını ifade ediyor.

Liebherr LB 45, 31 metreye kadar DSM uygulaması gerçekleştirebiliyor

Projenin ana yükünü ise Liebherr LB 45 üstleniyor. Firmanın yeni yatırımı olan Liebherr LB 45, serinin en büyük ve en güçlü makinelerinden birisi. Ekstra bom uzunluğuna sahip olan Liebherr LB 45, 12 metre bom uzatması ile 31 metreye kadar DSM uygulaması gerçekleştirebiliyor. Gelecekte üstlenecekleri projeleri ön görerek böyle bir yatırım yaptıklarını söyleyen Furkan Aktikan, “Rönesans İnşaat’ın ana yükleniciliğini üstlendiği, Kuzey Marmara Otoyolu hattı üzerinde olan Başakşehir viyadük projesinde Viyadük 1 ve Viyadük 2 olarak adlandırdığımız bu bölümlerinde fore kazık uygulamasını üstlendik. Proje özelinde derinliği 30 metre olacak şekilde fore kazık uygulaması yapılacak ve toplamda 5 bine yakın kazı olacak. Başakşehir’de DSM uygulaması yapmıyoruz ancak gelecekteki projelerde yapacağımız için Liebherr LB 45’i tercih ettik. Ayrıca, yeni serinin güçlendirilmiş bom ve yeni alt şaseye sahip olması da LB 45 yatırım kararımızda etkili oldu” dedi.

“Liebherr Türkiye servis konusunda güçlü bir ağa sahip”

Dedem Zemin’in makine parkında yeni yatırımla birlikte toplamda üç adet Liebherr bulunuyor; Liebherr LB 28-320, Liebherr 36 ve Liebherr LB 45. Her üç makinenin de servis sorumluluğunu Liebherr Türkiye üstleniyor. Satış sonrası hizmetlerde memnuniyetlerini dile getiren Furkan Aktikan, “2016 yılında aldığımız ilk Liebherr makinemiz halen daha sorunsuz çalışıyor. Bunun temel sebebi; kalitesinin yanında bakımlarını düzenli olarak Liebherr teknik ekibinin gerçekleştirmesi. Liebherr Türkiye servis konusunda güçlü bir ağa, etkin ve yetkin personele sahip. Liebherr’i tercih edilebilir kılan bir diğer ve önemli unsur da bizimle kurmuş oldukları ikili ilişkiler. Özellikle Satış Müdürü Murat Doğan’ın desteği ve ilgisi bizim için çok değerli” sözlerini kaydetti.

Soilmixing projeleri için; MAT 120

Liebherr LB 45 yatırımının yanı sıra firma ayrıca aynı dönemde Liebherr MAT 120 deep soilmixing rotary yatırımı da gerçekleştirdi. Zeminin istenen mukavemeti sağlaması için bir auger vasıtasıyla eş zamanlı olarak toprağın ve enjeksiyon sıvısının karıştırılması ile zemin iyileştirilmesi yapmaya imkan veren MAT 120, Dedem Zemin’in deep soilmixing projelerinde de yer almasını sağlayacak.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Bnb İnşaat, makine tercihini 35 yıldır ENKA Pazarlama’dan yana kullanıyor

SONRAKİ HABER

Arsenal, Emirates Stadyumu'nu yenilemeyi planlıyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…