27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Cummins, 2024’ün ikinci çeyreğinde rekor satış bildirdi

Dünya genelinde üretimini yaptığı güç sistemleri ile aralarında iş makinelerinin de bulunduğu çeşitli ürün gruplarına motor tedariği sağlayan Cummins, 2024’ün ikinci çeyreğinde 8,8 milyar dolarlık net gelir elde ederek rekor satış bildirdi. Cummins Başkanı ve CEO’su Jennifer Rumsey, rekor satış elde etmelerinde sıfır emisyon stratejilerindeki başarının etkili olduğunu vurguladı.

Güç sistemleri üreticisi Cummins’in ikinci çeyrek gelirleri, 2023’ün aynı çeyreğine kıyasla %2 artarak 8,8 milyar dolara çıktı. Kuzey Amerika’daki satışlar %4 artarken, uluslararası gelirler %2 azaldı. Cummins’in 2024’ün 2. çeyreğinde 726 milyon dolar iken, 2023’ün 2. çeyreğinde 720 milyon dolardı. Faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kazanç (FAVÖK) 1,3 milyar dolar veya satışların %15,3’ü iken, bir yıl önceki aynı dönemde 1,3 milyar dolar veya satışların %15,1’iydi. Hem 2023’ün 2. çeyreğindeki net gelir hem de FAVÖK, Atmus’un ayrılmasıyla ilgili 23 milyon dolarlık maliyeti yansıttığı görüldü.

Çevreci ve sıfır emisyonu destekleyen ilerleme, gelir artışında etkili oluyor

‘Hedef Sıfır Emisyon’ stratejilerinin rekor gelir elde etmelerinde etkili olduğunu ifade eden Cummins Başkanı ve CEO’su Jennifer Rumsey, “İşimizi büyütmek ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Hedef Sıfır Emisyon’ ilerlememizin doğru bir strateji olduğunu gösteriyor. Bu kapsamda müşterilerimiz için yenilikçi teknolojiler sunmaya, finansal taahhütlerimizi yerine getirmeye ve kilit pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Jennifer RUMSEY, Cummins başkanı ve CEO’su

Cummins sunduğu ürün ve hizmetlerdeki gelir detaylarını açıkladı

Cummins’in Bileşenler Segmenti’nde satışları %13 düşüşle 3,0 milyar dolara geriledi. FAVÖK, 406 milyon dolar veya satışların %13,6’sı iken, 486 milyon dolar veya satışların %14,2’siydi. Gelirler Kuzey Amerika’da %10, Çin ve Avrupa’da ise %17 azaldı. Avrupa ve Çin’deki gelir düşüşünde talep azalması etkili oluyor. Motor Segmenti’nde ise satışlar %5 artarak 3,2 milyar dolara çıktı. 445 milyon dolar veya satışların %14,1’i olan FAVÖK, 425 milyon dolar veya satışların %14,2’sine kıyasla gerçekleşti. Kuzey Amerika’da gelirler %7 ve uluslararası pazarlarda Kuzey Amerika orta hizmet kamyon pazarındaki güçlü talep ve fiyatlandırma eylemleri nedeniyle %2 arttı. Dağıtım Segmenti’ndeki satış oranları %9 artarak 2,8 milyar dolara çıktı. FAVÖK, 299 milyon dolar veya satışların %11,5’i ile karşılaştırıldığında 314 milyon dolar veya satışların %11,1’i oldu. Gelirler, güç üretim ürünlerine olan talebin ve fiyatlandırma eylemlerinin artmasıyla hem Kuzey Amerika’da (%6) hem de uluslararası alanda (%16) arttı. Güç Sistemleri Segmenti’nde satışlar %9 artarak 1,6 milyar dolara çıktı. EBITDA 301 milyon dolar veya satışların %18,9’u iken, 201 milyon dolar veya satışların %13,8’i oldu. Güç üretim gelirleri, özellikle veri merkezi pazarı için artan küresel talep nedeniyle çift haneli (%16) büyüdü. Endüstriyel gelirler %2 arttı, güçlü madencilik talebi petrol ve gaz pazarlarındaki zayıf talebi telafi etti. Accelera Segmenti’nde, artan elektrolizör kurulumlarına bağlı olarak satışların %31 artarak 111 milyon dolara ulaştığını gördü. Ancak şirketin açıklamasına göre, elektrikli güç aktarma organları, yakıt hücreleri ve elektrolizörlerin yanı sıra pil elektrikli araçları destekleyen ürünlerin geliştirilmesiyle ilişkili maliyetler nedeniyle EBITDA 117 milyon dolarlık bir kayıp oldu.

Pazar talebine yönelik beklentiler yükseldi

Cummins, mevcut tahminine dayanarak, özellikle Kuzey Amerika’daki otoyol ve elektrik üretimi olmak üzere çeşitli pazarlarda beklenenden daha güçlü talep nedeniyle 2024 yılı gelir rehberliğini %3 düşüşle sabitledi. FAVÖK’ün %15,0 ila %15,5 aralığında olması bekleniyor. Bu da orta noktayı yükseltiyor ve önceki %14,5 ila %15,5 aralığını daraltıyor. Ürün ve hizmetlere yönelik talebin devam etmesi nedeniyle 2024 yılı için gelir ve karlılık beklentilerini yükselttiklerini açıklayan Jennifer Rumsey, “Yılın ikinci yarısında Kuzey Amerika ağır hizmet tipi kamyon pazarında talebin yavaşlamasını bekliyoruz. İkinci yarı için daha düşük görünüme rağmen Cummins, müşterilere yeni teknolojiler sunarak gelecekteki büyümeye yatırım yapmaya devam etmek için güçlü bir konumda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Limak Çimento, yıkım atıklarını çimento hammaddesine dönüştürüyor

SONRAKİ HABER

Bnb İnşaat, makine tercihini 35 yıldır ENKA Pazarlama’dan yana kullanıyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…