27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Avrupa’da inşaat üretimi Mayıs’ta geriledi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin Mayıs ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Rapora göre Avrupa’daki inşaat üretimi Mayıs’ta önceki aya göre yüzde 0,9 düştü.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)’nin açıkladığı verilere göre Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi Mayıs’ta önceki aya kıyasla yüzde 0,9, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 2,4 azaldı.

AB’de inşaat üretimi Mayıs’ta bir önceki yıla göre 2,5 geriledi

AB’de inşaat üretimi Mayıs’ta önceki aya kıyasla yüzde 1, 2023’ün aynı dönemine göre de yüzde 2,5 geriledi. AB ülkeleri arasında Mayıs’ta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla düşüş yüzde 5,1 ile Çekya’da, yüzde 4,1 ile Romanya’da ve yüzde 3,8 ile Macaristan’da görüldü. En fazla artış ise yüzde 1,9 ile Finlandiya’da, yüzde 1,1 ile Bulgaristan’da, yüzde 0,3 ile Belçika ve İspanya’da oldu.

İnşaat üretiminde artış sürüyor

Avrupa’daki inşaat üretimi yıllık bazda İsveç’te yüzde 7,5, Slovenya’da yüzde 7,4 ve Almanya’da yüzde 7 gerilerken, Macaristan’da yüzde 7,3, Bulgaristan’da yüzde 4,4 ve Danimarka’da yüzde 1,1 yükseldi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

SkyeBrowse ile şantiyelerdeki günlük ilerleyiş, 3D olarak takip edilebiliyor

SONRAKİ HABER

Finansal sorunlar inşaat sektörünü kısıtlayan birincil faktör olarak yerini koruyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…