27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Komatsu, paletli ekskavatörler için yeni operatör kabinini tanıttı

Birçok şantiye alanını ziyaret ederek müşterilerin ihtiyaçlarını yakından dinleyen Komatsu, operatör konforunu ve üretkenliğine daha fazla katkı sağlayacak yeni operatör kabinini tanıttı. Yeni kabin, PC228USLC modeli hariç, 17 tondan 49 tona kadar tüm paletli ekskavatör modellerinde sunulacak.

Komatsu’nun paletli ekskavatör modelleri için sunduğu yeni kabin, markanın operatör konforunu ve şantiye verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Yeni kabin ile operatör konforunu ve şantiye alanındaki üretkenliği daha fazla artıracaklarını belirten Komatsu Avrupa Ürün Müdürü Vince Porteous, “Müşterilerimize halihazırda son derece üretken ve verimli makineler sağlıyoruz. Yeni kabinle operatör konforunu ve ergonomisini artırarak önemli bir adım attık” sözlerini kaydetti.

“Yeni kabine, yeni güvenlik özellikleri ekledik”

Yeni Komatsu operatör kabini, operatörün makineye girdiği andan itibaren birinci sınıf kullanıcı deneyimine öncelik veriyor. Hem dış hem de iç kısımdaki dikkat çeken sarı korkuluklar, düşük ışık koşullarında bile güvenli erişimi artırırken, stratejik olarak yerleştirilmiş Komatsu logosuylada marka tanınırlığını güçlendiriyor. Ayrıca yeni, şık bir krom çerçeve dış kapı kolunu vurguluyor. Komatsu’nun operatör güvenliğine olan uzun süreli bağlılığı yeni kabin tasarımında yansıtılıyor. Kabin tasarımıyla ilgili sözlerini sürdüren Vince Porteous, “Yeni kabine, yeni güvenlik özellikleri ekledik. Bunlar arasında kolay kullanım için yeni ayna, kolay kapatma için yeni bir ek kapı kolu, daha görünür tırabzanlar ve kontak anahtarı çıkarıldıktan sonra 30 saniye boyunca açık kalan yeni eve dönüş ışıkları yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

Geliştirilmiş ergonomik çalışma ortamı

Kabine adım atan operatör rafine ve ergonomik bir çalışma alanıyla karşılaşıyor. Üst düzey otomotiv tasarımından ilham alan iç mekan, lüks bir dokunuş katarken pratik ve temizlemesi kolay olan peluş bir zemin paspasıyla birinci sınıf koyu renk şemasına sahip. Yeni kabin, çalışma sırasında net görüşe öncelik veriyor. Öndeki rulo perdenin yeniden konumlandırılmış konumu, operatörün görüşünü engellemeden güneşi engelleyerek görüşü artırıyor. Hem koltuğun üstünde hem de kabinin arkasında bulunan yükseltilmiş LED aydınlatma, günün hangi saatinde olursa olsun aydınlatmayı garanti ediyor.

Operatör konforuna yönelik tüm detaylar düşünüldü

Operatör konforu ve daha az yorgunluk için yeni kabinde ayrıca güneş ışığına maruz kalmayı en aza indiren ve serin bir çalışma ortamının korunmasına yardımcı olan UV korumalı arka cam filmi de bulunuyor. Operatör koltuğunun sağ tarafındaki yeni belge tutucu, şantiyedeki önemli belgelerin düzenli ve kolay erişilebilir olmasını sağlayarak çalışma alanını düzenli tutuyor. Komatsu, standart yükseltmelerin yanı sıra operatör ortamını daha da geliştirmek için isteğe bağlı özellikler de sunuyor. Operatörün ağırlığına göre konumunu otomatik olarak ayarlayan birinci sınıf koltuk seçeneği, iş günü boyunca en yüksek düzeyde kişiselleştirilmiş konfor sağlıyor. Çok konumlara sahip yeni geniş kol dayanakları, optimum çalışma duruşunu destekliyor.

Özelleştirilebilir kabin ile işlevsellik artırıyor

Yeni nesil Komatsu operatör kabini, konforlu olduğu kadar sınırsız özelleştirme seçenekleri de sunuyor. Sağlam ve çok işlevli bir yardımcı bar, operatörlerin su şişeleri, monitörler ve dijital geliştirme için tabletler dahil olmak üzere kişisel ihtiyaçlarına uygun aksesuarları sorunsuz bir şekilde eklemelerine olanak tanıyor. Ayrıca mobil cihazların kolayca şarj edilmesi ve veri aktarımı için kabinin arka tarafında hem USB-A hem de USB-C formatı olmak üzere iki adet USB girişi bulunuyor.

“Müşterilerin ihtiyaçlarıyla yeni konseptler doğdu”

Olağanüstü operatör koruması için köklü itibarını temel alan yeni kabin, ikonik Safe SpaceCab™ tasarımını koruyor. Hidrolik ekskavatörler için özel olarak tasarlanmış bu boru şeklindeki yapı, en uç devrilme kazalarında bile üstün koruma sağlıyor. Komatsu UK’de tasarlanıp üretilen yeni operatör kabini, Komatsu’nun müşteri odaklı tasarım ve kaliteye olan bağlılık konusundaki uzun süredir devam eden geleneğini yansıtıyor. Yeni kabin, PC228USLC modeli hariç, 17 tondan 49 tona kadar tüm paletli ekskavatör modellerinde sunulacak. Yeni kabin tasarımını oluştururken birçok makine kullanıcısının yorum ve önerilerini dikkate aldıklarını ifade eden Komatsu Ürün Pazarlama Genel Müdürü James Venerus, “Yeni kabine yaklaşım tamamen birlikte değer yaratma ruhuna uygundu. Birçok şantiye alanını ziyaret ederek müşterilerin ihtiyaçlarını yakından dinledik. Daha sonra bu gereksinimleri geliştirme ekiplerimize ilettik ve yeni konseptler doğdu” açıklamalarını yaptı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Liebherr LR 1800 1.0, 160 metre göbek yüksekliğine sahip türbinleri bir araya getiriyor

SONRAKİ HABER

SkyeBrowse ile şantiyelerdeki günlük ilerleyiş, 3D olarak takip edilebiliyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…