27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Case iş makineleri, elektrikli kompakt tekerlekli yükleyici 12EV’yi tanıttı

Case iş makineleri, yakın zamanda tanıtımını gerçekleştirdiği elektrikli kompakt tekerlekli yükleyici 12EV ile kısıtlı alanlarda verimlilik odaklı çalışmaları amaçlıyor. Sıfır motor gürültüsüne sahip olan 12EV ile konut inşaatlarında, kentsel inşaat, hastane gibi hassas ortamlarda fayda sağlanması amaçlıyor.

Case iş makineleri, 12EV’nin aynı boyuttaki bir dizel modelle karşılaştırıldığında benzer veya daha iyi performans sunduğunu belirtiyor. 3,8 ton ağırlığındaki yükleyici, dizel eşdeğeri kadar güce sahip olduğunu özellikleriyle kanıtlıyor. 23kWh gücündeki pil kapasitesine sahip olan 12EV, uygulamaya bağlı olarak üç ila altı saatlik çalışma sağlıyor. Pili gece boyunca yeniden doldurabilen standart bir 230V şarj cihazıyla veya pili %20’den %80’e şarj etmek yalnızca bir saat sürüyor. Makine isteğe bağlı 400V hızlı şarj cihazıyla birlikte geliyor. 12EV’nin çalışmasında 17 kW’lık bir motor akslara tahrik sağlarken, 22 kW’lık güç kullanan yükleyici kolları, kepçe silindiri için hidrolik sisteme güç sağlıyor.

Mini ekskavatörler özellikleriyle dikkatleri çekiyor

12EV, CX15EV ve CX25EV mini ekskavatörlerin piyasaya sürülmesinden sonra Case iş makineleri, üçüncü üretim akülü elektrikli modeli arasında yerini alıyor. Sırasıyla 1,5 ve 2,5 ton ağırlığındaki bu kompakt ekskavatörler, 21,5kWh ve 32,3kWh akü paketleriyle çalıştırılıyor. Tüm vardiyada otonom çalışmaya olanak tanıyor. Ayrıca CX15EV 11 kW’lık bir motor kullanırken, daha büyük olan makine 25 kW’lık nominal çıkışa sahip. Bu motorlar, daha küçük modelde düşük gürültülü bir sarmal dişli pompayı ve yüke duyarlı bir hidrolik sistemi çalıştırırken, daha ağır mini ekskavatörlerde tek bir yüke duyarlı değişken deplasmanlı pompa kullanılıyor. Her iki model de Eco, Standard ve Power ayarlarını sunan üç modlu bir kontrol sistemi de bulunuyor. MakineninHarici üç fazlı 380V hızlı şarj cihazıyla yaklaşık 1,5 saatte şarj edilmesi de mümkün. Geleneksel bir 230V ev tipi elektrik kullanıldığında şarj süresi yaklaşık 9 saatte tamamlanıyor. Diğer tüm açılardan CX15EV ve CX25EV, en yeni D Serisi CASE mini ekskavatörlerle aynı çalışma prensibine sahip.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Hazır Beton Endeksi Mayıs raporu, inşaat sektöründe durgunluğu işaret ediyor

SONRAKİ HABER

Hareket ve SOCAR Turkey arasındaki iş birliğine bir yenisi daha eklendi

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…