27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Bauma 2025, iklim açısından nötr inşaata odaklanacak

İnşaat sektörünün en önemli uluslararası fuarlarından olan Bauma Fuarı, 2025 yılında 7-13 Nisan tarihleri ​​arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek. Fuar yetkilileri, Bauma’nın gelecekte inşaat süreçlerinin mümkün olduğunca iklim açısından nötr olabilmesine odaklanacağını belirtiyor.

İnşaat makineleri, yapı malzemeleri makineleri, madencilik makineleri, inşaat araçları ve inşaat ekipmanları alanında dünyanın önde gelen ticaret fuarlarından biri olan Bauma Münih, Aralık 2019’da AB Komisyonu, Avrupa Birliği’ni 2050 yılına kadar iklim açısından nötr hale getirme iddialı hedefini sundu.

İnşaat, karbon emisyonlarının yaklaşık %36’sını oluşturuyor

İnşaat değer zincirinin şu anda AB içindeki karbon emisyonlarının yaklaşık %36’sını oluşturduğu tahmin ediliyor. Sera gazlarının büyük çoğunluğu, yapı malzemelerinin üretimi ve tamamlanmış binaların onlarca yıl işletilmesi sırasında yayılıyor. İnşaat sahasında iklimi daha iyi korumanın bir yolu da makine verimliliğini artırıyor. Alman Makine Mühendisliği Endüstrisi Birliği’nin (VDMA) İnşaat Makineleri ve Yapı Malzemesi Tesisleri Bölümü Genel Müdürü Joachim Schmid, “Uluslararası inşaat makineleri endüstrisi, örneğin giderek daha ekonomik bileşenler aracılığıyla bu gelişmeyi on yıllardır güçlü bir şekilde ilerlettiğinden, bu konuda şimdiden çok şey başarıldı” ifadelerini kullandı.

İnşaat dijitalizasyonu ve otomasyonu

Bauma’da, özellikle dijitalleştirme ve otomasyon yoluyla sunulan olanaklar özellikle belirginleşecek. Dijital çözümler, makinelerin daha iyi planlanmasına olanak tanır ve bu da boşta kalma sürelerinin önlenmesine yardımcı oluyor. Gelişmiş makineden makineye iletişimin geliştirilmesi, daha verimli üretim zincirleri sağlayabilirken, akıllı sensörler makine durumunu izleyebilir ve böylece teknik nedenlerle artan enerji tüketimini erken bir aşamada tespit edebilir. Schmid, makine operatörlerine uygun eğitim verilmesi ve dijital yardım sistemlerine ve süreçlerin (kısmi) otomasyonuna güvenilmesi yoluyla, “Makine operasyonunda CO2’yi azaltmada da önemli bir potansiyel var” diye sözlerine ekliyor.

Karbon azaltımında güç sistemleri önemli yerde bulunuyor

Karbonsuzlaştırma için bir diğer önemli kaldıraç ise alternatif güç konseptlerinin geliştirilmesi olarak öne çıkıyor. Elektrik motorlarının halihazırda yaygın olarak kullanılmasına ek olarak, birçok şirket ve araştırma enstitüsü hidrojenle çalışan inşaat makineleri geliştirmeye ve test etmeye odaklanıyor. Hidrojenize bitkisel yağın (HVO) kullanımı da sera gazlarını azaltmada büyük potansiyel vaat ediyor. Bauma Fuar Direktörü Nicole Schmitt, “Alternatif tahrik konseptleri şu anda üreticiler ve kullanıcılar için çok önemli olduğundan, Bauma 2025’te bu teknoloji segmentine ayrı bir ana konu ayırıyoruz. Bauma, bu konuda herkesin fikir alışverişinde bulunması için ideal bir platformdur” diye konuştu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Dekinsan Grup, Cezayir’in zorlu saha şartlarında Zoomlion’u tercih ediyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…