27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

GES Projesinde Robsys robotları enerji verimliliğini artıracak

Robsys Robotic Systems’in su kullanmadan çalışan çevre dostu solar panel temizlik robotları, Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde devreye alındı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı büyüklükteki güneş enerjisi santrali olan bu proje, Robsys teknolojisi sayesinde verimlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerine önemli katkıda bulunacak.

Enerji tasarrufu sağlamak, temizlik maliyetlerini düşürmek ve iş güvenliğini arttırmak amacıyla 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Robsys Robotic Systems, GES santrallerinde enerji verimliğini arttırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için çalışmalarını başarı ile sürdürüyor. Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde; enerji verimliliğini ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını bir adım ileri taşımak için Robsys’in su kullanmadan çalışan panel temizlik robotları devreye alındı. Bölgenin su hassasiyeti de dikkate alarak tozluluğa bağlı enerji kayıplarını sıfıra indirmek için tercih edilen Robsys solar panel temizlik robotları, enerji verimliliğini arttırırken, su kaynaklarının korunmasına da katkı sağlayacak.

Robsys Robotic Systems Genel Müdürü Turgut Çağatay

Proje ile yılda 1,5 milyon ton karbon emisyonunun önüne geçilmesi planlanıyor

Proje ve ürünleriyle, GES santrallerinde daha yüksek verimlilik ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını hedeflediklerini belirten Robsys Robotic Systems Genel Müdürü Turgut Çağatay, “Türkiye’nin tek çöl niteliği taşıyan arazisinde kurulu olan, yaklaşık 20 milyon metrekarelik alana sahip Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, 2.600 futbol sahası büyüklüğünde. Santral tamamlandığında yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılaması ve yılda 1,5 milyon ton karbon emisyonunun önüne geçilmesi planlanıyor” dedi.

“Daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Verimliliğin yanında sürdürülebilirliğe de dikkat çeken Çağatay, “3,5 milyon güneş paneline sahip olacak santralin toplam kurulu gücü 1.350 MW olacak. Proje, yenilenebilir enerjide güneş enerjisinin payını yüzde 20 oranında arttırarak ülkemiz için önemli bir katkı sağlıyor. Bu projede yer almak ve daha temiz, sürdürülebilir bir gelecek için katkı sağlamak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Sektörlerdeki azalışa rağmen inşaat sektöründe büyümeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

Çimko, 2023 yılında karbon salımını azaltmak için 80 milyon TL yatırım yaptı

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…