27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

HİDROMEK, 2024 yılında da en çok Ar-Ge yatırımı yapan firmalar arasında yer alıyor

2014 yılında Türkiye iş makineleri sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kuran Hidromek, Turkishtime Dergisi tarafından her yıl hazırlanan “Ar-Ge 250” araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’de “En çok Ar-Ge harcaması yapan 250 firma” listesinde 54. sırada yer aldı.

HİDROMEK Ar-Ge çalışmaları ve artan üretim kapasitesi ile sektöre değer katmayı sürdürüyor. 2014 yılında, Türkiye’nin 157’nci, iş ve inşaat makineleri sektörünün ilk teknoloji ve Ar-Ge merkezini kuran HİDROMEK, Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmek ve ürün gamını zenginleştirmek için 2018 yılında faaliyete geçirdiği 2’nci Ar-Ge merkezi ile birlikte yenilikçi çalışmalarını üstün teknoloji ile sürdürüyor. Ar-Ge ofisleri, test ve prototip atölyede 185 personeli ile iş ve inşaat makineleri sektörüne yeni ve teknolojik ürünler kazandırmaya devam ediyor.

Birçok test gerçekleştiriliyor

Otonom, yarı otonom, elektrikli ve hibrit makineleri geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarına devam eden HİDROMEK, Ar-Ge merkezleri bünyesinde; gürültü testi, ROPS & FOPS testi, iklimlendirme testleri, makine mukavemet, gürültü testleri vb. birçok test çalışmasını da Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştiriyor.

HİDROMEK’in 2023 yılı Ar-Ge 250 araştırmasındaki sıralamaları:

Ar-Ge merkezinde yürütülen proje sayısına göre ilk 100 içinde 17.

Ar-Ge merkezinde çalışan toplam personel sayısına göre ilk 100 içinde 32.

Ar-Ge merkezinde alınan ulusal patent sayısına göre ilk 50 içinde 28.

Ar-Ge merkezinde alınan tasarım tescil sayısına göre ilk 50 içinde 37. oldu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

THBB, inşaat sektörünün negatif tarafta devam ettiğini belirtiyor

SONRAKİ HABER

Hareket uluslararası arenadaki varlığını güçlendiriyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…