27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Doğadan ilham alan 390 milyon dolarlık Aramco Stadyumu’nun tasarımları tanıtıldı

Spor mekanı mimarisi alanında uzmanlaşmış uzmanı Populous, Suudi Arabistan’ın El Huber kentindeki Aramco Stadyumu ve çevresindeki ana plan için yeni tasarımlarını tanıttı. Tasarım ve özellikleriyle ilgi uyandıracak 390 milyonluk stadyumun, 2027 AFC Asya Kupası’nda futbol müsabakalarına ev sahipliği yapması planlanıyor.

Spor tesisleri, arenalar ve kongre merkezlerinin yanı sıra önemli özel etkinliklerin planlanması ve tasarımı konusunda uzmanlaşmış küresel bir mimari ve tasarım firması olan Populous Holdings, Suudi Arabistan’ın El Huber kentindeki Aramco Stadyumu ve çevresindeki ana plan için yeni tasarımlarını tanıttı.

Doğadan ilham alındı

İçinde toplumsal spor tesisleri, perakende alanları ve eğlence alanlarının da yer aldığı stadyum ve çevresindeki ana plan 800 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak. Mekanın dış cephesi, Suudi Arabistan’ın Doğu Bölgesi’ndeki El-Huber’in Basra Körfezi kıyısındaki konumundan ilham alınarak doğada bulunan dalga ve spiral motifleri içerecek şekilde tasarlandı. Oyuncular ve seyirciler için oturma bölümünde ve belirli fuaye alanlarında bir soğutma sistemi bulunacak. Ayrıca konserler ve diğer eğlence etkinlikleri için maksimum kapasitesi 55.000’e kadar genişletilebilecek.

FIFA şartlarına uygun olacak

47 bin kişilik stadyumun, 2027 AFC Asya Kupası’nda futbol müsabakalarına ev sahipliği yapması planlanıyor ve aynı zamanda 2034 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapma potansiyeli de bulunuyor. FIFA şartlarına uygun hale getirilecek stadyum, Dünya Kupası’nda çeyrek final aşamasına kadar maçlara ev sahipliği yapabilecek.

Farklı etkinliklere ev sahipliği yapabilecek

Projenin Populous Kıdemli Müdürü ve Baş Mimarı Rhys Courtney, “Dünya standartlarındaki stadyum geliştirme projesi yaklaşık bir kilometrekarelik bir alanı kaplıyor ve mekan ile Sports City bölgesi arasında kusursuz bir bağlantı oluşturuyor. Stadyum elit düzeydeki sporları, taban spor aktivitelerini ve boş zaman fırsatlarını destekleyecek. Ölçek ve tesis teklifleri açısından bu proje, küresel olarak türünün en iddialılarından biri olup, Suudi Arabistan’ın Al Khobar’ı dünyanın önde gelen spor destinasyonlarından biri yapma hedefini de destekliyor” sözlerine kaydetti.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Develon yeni DX140RDM-7 yıkım ekskavatörünü piyasaya sürüyor

SONRAKİ HABER

CASE, sektörün ilk elektrikli kazıcı yükleyicisini piyasaya sürüyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…