27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

ABB ve Komatsu ‘Stratejik İş Birliği Anlaşması’ ile sektöre yenilikçi çözüm sunuyor

Elektrifikasyon ve otomasyon alanlarında faaliyetlerini sürdüren ABB, iş makinesi üreticisi Komatsu ile madencilik ekipmanları sektörüne yönelik entegre çözümlerin geliştirilmesi konusunda iş birliği yapıyor. Bu kapsamda iki firma arasında ‘Stratejik İş Birliği Anlaşması’ imzaladı. Anlaşmayla, yenilenebilir enerji üretiminden tam elektrikli madencilik ekipmanlarına kadar geniş bir alanda yeni çözümler sunulması bekleniyor.

Stratejik İş Birliği Anlaşması ile ilgili Komatsu, iş birliğinin dizel tüketimini azaltmayı ve nihayetinde maden operasyonlarının elektrifikasyonu yoluyla dizel tüketimini ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtti. Komatsu’nun Yüzey Taşımacılığı Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Funcannon, “ABB ile bu iş birliğine başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Madencilik operasyonlarını net sıfır emisyona doğru taşımak için birbirimizin sektör lideri ürünlerinden ve teknolojik uzmanlığından yararlanıyoruz. Makine kullanıcılarının ve işletmelerin birlikte geliştiği sürdürülebilir bir geleceği güçlendirmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

ABB ve Komatsu iş birliği madencilikte fark yaratacak

Madencilik sektöründeki elektrifikasyon standartlarının farklı aşamalarını kabul eden ABB ve Komatsu’nun nakliye, yükleme ve yardımcı ekipmanlara odaklandığı belirtiliyor. Komatsu, bu yaklaşım ile müşterilerin operasyonları benimsenmesini hızlandırmak için kapsamlı bir üretim ve destek ekipmanı portföyü oluşturmayı hedeflediklerini açıklıyor. ABB Proses Endüstrileri Bölüm Başkanı Joachim Braun, “Birlikte çalışarak elektrifikasyonu ele alacağız. Bu kapsamda yakın gelecekte, madencilik şirketlerinin tesislerini işletme biçiminde devrim niteliğinde bir fark yaratacağız. Bu anlaşmanın stratejik önemini kabul ederek madencilik pazarı için karşılıklı iş avantajları ve potansiyel teknoloji çözümleri olacağına inanıyoruz. Sektör genelindeki iş birliğinin gerçek ve daha hızlı ilerlemeye katkı sağladığı kanıtlandı” diye konuştu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın en büyük taşımacılık şirketleri IC Transport 50 sıralaması ile açıklandı

SONRAKİ HABER

Develon yeni DX140RDM-7 yıkım ekskavatörünü piyasaya sürüyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…