27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Trimble, ikinci çeyrekte inşaat alanında rekor gelir artışı bildirdi

İnşaat sektöründe; yazılım, donanım ve teknolojik gelişmeleriyle hizmetlerini sürdüren ABD merkezli Trimble, Mimarlar, Mühendisler, İnşaat, İşletmeler (AECO) alanında gelirini, 871 milyon ABD dolarına çıkararak ikinci çeyrek dönemde yeni bir rekor kırdı.

Trimble Başkanı ve CEO’su Rob Painter, grup gelirinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1’den biraz fazla artarak 871 milyon ABD dolarına çıktığını söyledi. Ayrıca şirketin yıllık tekrarlayan geliri (ARR) %14 artarak 2,1 milyar ABD dolarına çıktı. Painter, Mimarlar, Mühendisler, İnşaat, İşletmeler (AECO) alanını vurguladı ve sözlerini sürdürdü: “AECO alanında, bağlantı ve ölçek stratejimizin uç noktasında yer alıyor. Yenilikçi ürünlerimizle müşteri sayımızı artırmayı ve entegre platform teklifimizle müşteri başına daha yüksek gelir elde etmeyi başarıyoruz.”

Trimble’ın 2024 ikinci çeyrek sonuçlarına daha yakından bir bakış

Trimble’ın AECO alanındaki geliri, 2023’ün ikinci çeyreğine göre %14’ten biraz daha az bir artışla 300 milyon dolara çıktı. Bu doğrultuda AECO’nun yıllık ortalama geliri (ARR) yıllık %18 artışla 1,2 milyar dolara ulaştı. Şirket, mimari ve tasarım işlerindeki abone büyümesini  ve lansmanından bu yana 20 milyondan fazla proje başlattığını duyurarak Trimble Connect’in başarısını vurguladı.

Rob PAİNTER – Trimble Başkanı ve CEO’su

Saha Sistemleri gelirinde azalış görülüyor

Ancak konumlandırma hizmetleri ve Trimble’ın R980 GNSS alıcısı ve BX992 makine kontrol sistemi gibi ürünlerle ilgili ürün ve hizmetleri içeren Saha Sistemleri alanında Trimble, 379 milyon dolar gelir bildirdi. Şirket bunun %8’lik bir kayıp olduğunu belirtti. Saha Sistemlerindeki ARR ise 2023’ün 2. çeyreğine göre yaklaşık %17 artarak 308 milyon dolara çıktı. Trimble, nakit akışının yaklaşık %10 düşüşle 321 milyon dolara, sermaye harcamalarının %11 artışla 21 milyon dolara ve serbest nakit akışının %10 düşüşle 300 milyon dolara gerilediğini bildirdi.

Trimble için 2024 inşaat sektörü görünümü

Rob Painter, AECO alanında “C” kısmı olan inşaatın gelecekte de iyi performans göstermeye devam edeceğini belirtirken “Son zamanlarda yaptığımız saha ve ödeme çözümleri satın alımları, tekrarlanabilir araziler işletebileceğimizi ve inşaat yönetim sistemimize ek olarak ek yetenekler satın aldıklarında müşterilerimize hızlı değer elde etme olanağı sağlayan oyunları genişletebileceğimizi gösterdi. Son birkaç yıldır yaptığımız yatırımlar büyümemizi ve pay kazanmamızı sağladı. Stratejimiz, güçlü yatırım getirisi arayan müşterilerle uyumlu. İkinci çeyrek sonuçlarımıza, satış hattımıza ve sağlam rezervasyon performansımıza dayanarak ivmemizin devam ettiğini görüyoruz” dedi.

“Birçok alanda yapay zeka yeteneklerinin beta ve üretim sürümlerine sahibiz”

Painter ayrıca yapay zeka (AI) ürün tekliflerinin gelecekteki rolü hakkında da düşüncelerini paylaşarak “Şu anda GitHub Copilot kullanan 2.500’den fazla mühendisimiz ve Trimble Assistant adını verdiğimiz Microsoft Azure OpenAI’nin dahili bir sürümünü kullanan 5.000’den fazla Trimble meslektaşımız bulunuyor. Müşteri odaklı bir bakış açısıyla, birçok alanda yapay zeka yeteneklerinin beta ve üretim sürümlerine sahibiz. AECO’da, PDF verilerinin gönderim günlüklerine ve tahmin motorlarına çıkarılmasını otomatikleştiriyoruz. Ayrıca 3B BIM modellerini fotogerçekçi görselleştirmelere dönüştürüyoruz. Saha Sistemlerinde, 3B nokta bulutlarından özellik çıkarmaya odaklanıyoruz. Taşımacılıkta, AI çözümlerimiz arasında müşteri desteği, otonom tedarik ve nakliyecileri taşıyıcılarla eşleştiren otonom teklif sistemleri yer alıyor. 1 trilyon dolardan fazla inşaat sermayesi programı, sistemlerimizden geçen onlarca milyar dolarlık yük işlemleri, milyonlarca küresel müşteri ve fiziksel dünyadaki yüz binlerce alet ve makineyi içeren benzersiz ölçeğimizle, kazanmaya yönelik zorlayıcı bir hakkımız olduğuna ve işimizin etrafında inşa etmeye devam edebileceğimiz savunulabilir bir hendeğe sahip olduğumuza inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Arsenal, Emirates Stadyumu'nu yenilemeyi planlıyor

SONRAKİ HABER

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk 6 aylık dönemde artış gösterdi

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…