27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Endonezya’da 20 milyar ABD doları değerinde metro projesi başlıyor

Endonezya’nın Bali eyalet yönetimi, Bali’deki I Gusti Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı ile ülkenin popüler turistik yerlerini birbirine bağlayacak 20 milyar ABD doları değerindeki metro projesi için yatırımcı buldu. Proje yöneticisi PT Sarana Bali Dwipa Jaya (SBDJ), inşaatın önümüzdeki haftalarda başlayacağını duyurdu.

Endonezya’da dört aşamadan oluşacak proje ile Bali’deki I Gusti Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı ile ülkenin popüler turistik yerleri arasında yer altı raylı sistem ağı oluşturulması hedefleniyor. Proje yöneticisi PT Sarana Bali Dwipa Jaya (SBDJ), 20 milyar ABD doları değerindeki metro projesi için yatırımcı bulunduğunu ve inşaatın önümüzdeki haftalarda başlayacağını duyurdu. Yeni tren sistemi otoyollardaki yoğunluğu azaltmayı amaçlıyor. Çalışmalar, tüneller ve metro hatları da dahil olmak üzere ulaşım altyapısının ve telekomünikasyon, su, elektrik ve atık için kamu altyapısının inşasını kapsayacak.

Projenin ilk aşamasının 2028 yılında tamamlanması planlanıyor

SBDJ Genel Başkanı Ari Aşkara, hükümet açıklamasında, temel atma töreninin Eylül ayında beklendiğini söyledi. Sırasıyla Ngurah Rai havalimanından Cemagi’ye ve havalimanından Nusa Dua’ya yeni hatlar döşeyecek olan birinci ve ikinci aşamaların 2031’de tamamlanması ve 10,8 milyar dolara mal olması öngörülüyor. Aşkara, birinci aşamanın tamamının ve ikinci aşamanın bir kısmının 2028’de tamamlanacağını dile getirdi ve üçüncü ve dördüncü aşamalar için tahmini bir tamamlanma tarihinin mevcut olmadığını belirtti.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Doosan Bobcat, otonom teknoloji için Doosan Robotics ile birleşmeyi planlıyor

SONRAKİ HABER

Limak Çimento, yıkım atıklarını çimento hammaddesine dönüştürüyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…