27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Doosan Bobcat, otonom teknoloji için Doosan Robotics ile birleşmeyi planlıyor

Doosan Bobcat yönetim kurulu, Doosan Robotics’in önümüzdeki yılın başlarında Doosan Bobcat ile birleşmeyi tamamlamayı planladığını duyurdu. Yapılacak anlaşma ile Doosan Bobcat, Doosan Robotics’in tamamen sahip olduğu bir yan kuruluş olacak. Üretici firma, gerçekleşecek birleşmenin “Küresel tam kapsamlı otonom/otomatik çözüm sağlayıcısı olma” planının bir parçası olduğunu belirtiyor.

Doosan, bir şirket sunumunda gerçekleşecek birleşme stratejisinin “Küresel tam kapsamlı otonom/otomatik çözüm sağlayıcısı olma” planının bir parçası olduğunu söyledi. Doosan Bobcat CEO’su Scott Park, hissedarlara yazdığı açıklamada, “Robot ve yapay zekanın birleşimi, endüstriyel tesisler, otomotiv, perakende mağazaları ve evler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde otonom/otomasyon trendini oluşturuyor. Doosan Robotics ile birleşme yoluyla Doosan Bobcat, kısa vadede Ar-Ge iş birliğiyle desteklenen üretim sürecini yenilemeyi ve teknoloji geliştirme verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda uzun vadede yenilikçi ürünler geliştirerek gelecekteki pazarlara öncülük etmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Birleşmenin ardından Doosan Bobcat, işletmenin yaklaşık %43’ünü temsil edecek

Doosan’ın önerilen yeni yapısı altında Temiz Enerji, Akıllı Makine ve Gelişmiş Malzemelerden oluşan markanın ‘üç ayağı’ olacak. Doosan Robotics ve Doosan Bobcat Akıllı Makine’ye giriyor ve işletmenin yaklaşık %43’ünü temsil edecek. Doosan Enerbility (küçük bir nükleer reaktör üreticisi) ve Doosan Fuel Cell, Clean Energy (Temiz Enerji) çatısı altında, Doosan Tesnal (bir yarı iletken şirketi) ise Advanced Materials (Gelişmiş Malzemeler) çatısı altında yer alıyor. Bobcat, 25 Eylül’de hissedarlar tarafından onaylanırsa yıl sonuna kadar Doosan Robotics’in tam mülkiyetli bir yan kuruluşu haline gelecek. International Construction’ın dünyanın en büyük iş makinesi üreticilerinde satış bazında sıraladığı en son Yellow Table’de, Doosan Bobcat 2023’te 7,4 milyar ABD doları satışla dünyanın en büyük onuncu OEM’i olarak yer aldı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Türk müteahhitlerin 5 milyar dolarlık iş beklentisi bulunuyor

SONRAKİ HABER

Endonezya'da 20 milyar ABD doları değerinde metro projesi başlıyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…