27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Hareket, 2200 tonluk dev paletli vinç ile gücünü zirveye taşıyor

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesi ile öne çıkan Hareket, 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla mega projelerdeki kaldırma operasyonlarına yeni bir boyut kazandırıyor. 8 Temmuz’da Dubai’de yapılan lansmanla çalışmalarına başlayacağı duyurulan teknoloji harikası vinç, Hareket’in küresel varlığını pekiştirerek zirveye taşıyor.

Sektördeki 67 yıllık köklü tecrübesi, güvenilirliği ve yüksek hizmet standartlarıyla; yük mühendisliği, proje taşımacılığı ve ağır yük kaldırma alanlarında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Hareket, 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla sektördeki iddiasını destekliyor. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Tanzanya, Senegal, Polonya ve Ukrayna başta olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da hizmet veren Hareket, yatırımını gerçekleştirdiği dünyanın sayılı büyüklükteki paletli vincinin lansmanını gerçekleştirdi.

Abdullah ALTUNKUM – Hareket, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su

Dev paletli vinç büyüklüğüyle dikkat çekiyor

2200 ton kapasiteli paletli vinç, mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında kullanılabilecek bir teknoloji harikası olarak dikkat çekiyor. Kaldırma kapasitesinin büyüklüğü sayesinde dünyanın en yüksek kaldırma kapasiteli ve en büyük paletli vinçlerinden biri konumundaki 2200 tonluk vinç, tam konfigürasyon kurulduğunda 216 metre boyutuna ulaşıyor. Vincin parçaları demonte halde bir yerden bir yere yaklaşık 150 adet nakliye aracı ile taşınabiliyor. Bu büyüklük ve yüksek kaldırma kapasitesine sahip paletli vinç, sektörel olarak son derece dikkat çekici ve mega projeler açısından kilit ekipman özelliği taşıyor.

Mega projelere hareket geliyor

Bu yatırım, Hareket’e mega projelerde yer alma fırsatı, mühendislik hizmetlerini daha etkin kullanabileceği projelerde bulunma imkanı sunuyor. Dünyadaki petrol ve gaz, petrokimya ve nükleer enerji projelerinde yer alabilme ve bölgesel ve küresel çapta rakiplerinin önüne geçme olanağı sağlıyor. Yapılan yatırımın artık projeler ile hayat bulacağını belirten Hareket Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Abdullah Altunkum, Dubai’de gerçekleşen lansmanda, bu yatırımla birlikte uluslararası arenada daha da güçlenip, küresel varlıklarını genişleteceklerini vurguladı.

“Birçok yeni başarı hikayesi yazacağına inanıyorum”

“Hareket olarak, 2200 ton kapasiteli yeni paletli vinç modeliyle büyük ölçekli projelerde yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını ifade eden Abdullah Altunkum, “Bu yatırımımız, sadece Hareket’in küresel varlığını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda sektördeki liderliğimizi pekiştirecektir. Mega projelerde yer almak ve mühendislik hizmetlerimizi daha etkin kullanabilmek için bu önemli adımı atmaktan gurur duyuyoruz. Gelecek yatırım planlarımız arasında yer alan ikinci bir 2200 ton kapasiteli vinç ile toplamda 4000 ton kaldırma kapasitesine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu sayede, ekipman parkımızın çeşitliliğini daha da artırarak, mühendislik ekibimizin birçok yeni başarı hikayesi yazacağına inanıyorum. Bu yatırımı yapmamızın nedeni, Hareket’in küresel varlığını genişletmek, uluslararası arenadaki projelerde etkinliğimizi artırmak ve Orta Doğu’da planlanan projelerde bu kapasitede bir vince ihtiyaç duyulduğunu görmemizdir. Gelişmiş filomuzla ve uzman ekibimizle başarılarımız çoğaltacağımıza inancımız tam” dedi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan, yeni bir şehir için çalışmalara başladı

SONRAKİ HABER

Develon, RWM Expo'da geri dönüşüm sektörüne yönelik çözümleriyle yer alacak

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…