27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Suudi Arabistan, yeni bir şehir için çalışmalara başladı

Riyad’ın kuzeydoğusunda bulunan 10 km2’lik yeni bir belediye bölgesi için çalışmalar başladı. Arabistan’da 2030 Dünya Fuarı yaklaşırken, bu doğrultuda planın inşaatı da başlatıldı.

Yeni bölgenin inşaat projesini, Mısır merkezli olan Talaat Moustafa Group üstleniyor. Proje, kapalı bir sitede 120 bin kişilik bir nüfusa hitap edecek 20 binden fazla akıllı ev inşa etmeyi amaçlıyor. Tamamlanması için öngörülen bir tarihi olmayan proje için Talaat Moustafa Group, Riyad’da yapılacak olan 2030 Dünya Fuarı’nın yakın olduğunu belirtti. Bu durum da projenin on yıldan önce tamamlanabileceğini düşündürüyor. Ayrıca Suudi Arabistan haber ajansı Talaat Mustafa Group’un, Banan City konutlarının ilk yıl satış hedeflerinin sadece iki ayda tamamlandığını belirtti. İnşaatın temel çalışmaları ise mayıs ayında tamamlanarak, kaba inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Proje dinamik tarzıyla dikkat çekiyor

Proje hakkında Talaat Moustafa Group, “Proje ana planı, çağdaş apartmanlardan, geniş villalara ve konforlu aile evlerine kadar çeşitli konut seçenekleriyle uyumlu bir yaşam alanı ve dinamik bir yaşam tarzı karışımı yaratmaya odaklanıyor. Banan; tasarımı, alışveriş, sağlık hizmeti, eğitim ve eğlence tesisleri gibi temel hizmetleri bir araya getirerek, Suudi toplumunun çeşitli gereksinimlerini için herkesin ihtiyaçlarını karşılıyor” açıklamalarını yaptı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Finansal sorunlar inşaat sektörünü kısıtlayan birincil faktör olarak yerini koruyor

SONRAKİ HABER

Hareket, 2200 tonluk dev paletli vinç ile gücünü zirveye taşıyor

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…