27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

SkyeBrowse ile şantiyelerdeki günlük ilerleyiş, 3D olarak takip edilebiliyor

ABD merkezli drone ve görüntüleme şirketi SkyeBrowse, şantiyedeki günlük ilerleyişi geliştirdiği teknolojiyle 3D olarak aktarabildiğini belirtiyor. Bu teknoloji için GPS entegreli sensörlü drone kullanan firma, patentli videogrametri yöntemiyle geleneksel yöntemlere kıyasla 100 kat daha fazla veri işleyerek işlem sürelerini saatlerden dakikalara düşürdüğünü belirtiyor.

Önceki çalışmalarına kıyasla işlem hızlarının 1,5 kata kadar artırıldığını ifade eden SkyeBrowse, GPS entegreli sensörlü droneların artık gerçek zamanlı 3 boyutlu renderlar oluşturabilmeye bir adım daha yaklaştığını düşünüyor. SkyeBrose, bu gelişimi “Patentli videogrametri yöntemiyle geleneksel yöntemlere kıyasla 100 kat daha fazla veri işleyerek işlem sürelerini saatlerden dakikalara düşürdük. Böylece daha esnek veri yakalama, daha az ekipman ihtiyacı ve hızla değişen ortamlarda doğru modelleme anlamına geliyor” sözleriyle destekliyor.

İç ve dış mekan modellemesi yapılabiliyor

Şirket, son yapılan güncellemeyle birlikte SkyeBrowse görüntüleyicisinde modellerin yüklenmesinde %40’a varan bir hız artışı, önemli ölçüde daha küçük dosya boyutları ve daha hızlı animasyonlar olduğunu açıklıyor.

GPS entegreli modelleme ile yüksek doğrulukta görüntü oluşturuluyor

SkyeBrowse’un drone modelleri ve videogrametri çözümleri, halihazırda herhangi bir alanın doğru görüntülerini oluşturma yeteneğine sahipti. Ancak GPS işlevselliğinin eklenmesi ve görüntü hızlarının artmasıyla birlikte, bir alanın hassas modellemesi neredeyse gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor. Kullanıcılar, modeli kullanarak yüksek bir doğruluk oranıyla (sadece 6,35 mm hata payıyla) tam coğrafi koordinatları bulabiliyorlar.

Gerçek zamanlı 3D modelleme ile maliyetler azalıyor

İnşaat sektöründe gerçek zamanlı 3D modelleme birçok uygulamaya hizmet edebilir, ancak sahada çalışmaya bağlı olmayan analistler veya alt yükleniciler işe alındığında lojistik maliyetlerini büyük ölçüde azaltabiliyor. Standart bilgi işlem cihazlarında da kullanılmak üzere tasarlanan yazılım, verileri analiz etmek için büyük ve güçlü bilgisayarlara ve hantal bir altyapıya ihtiyaç duymuyor.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Komatsu, paletli ekskavatörler için yeni operatör kabinini tanıttı

SONRAKİ HABER

Avrupa’da inşaat üretimi Mayıs’ta geriledi

BENZER HABERLER
Devamını Oku

TMB Temsil Heyeti’nden Irak’a stratejik ziyaret

TMB Başkanı M. Erdal Eren başkanlığındaki heyet, Bağdat’ta önemli görüşmeler gerçekleştirerek, Türk müteahhitlik firmalarının Irak’taki projeler için hazırlıklarını…