Doka Kalıp ve İskele, YTÜ Yapı Kulübü tarafından düzenlenen 9. “İlk Baretim” etkinliğinin ana sponsoru olarak üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 2013 yılından bu yana her yıl yapılan etkinlikte konuşmacı olarak yer alan ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Doka Kalıp ve İskele Genel Müdürü Ender Özatay, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun birisi olarak, meslektaş adaylarımla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü tarafından düzenlenen ve Doka Kalıp ve İskele sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk Baretim” etkinliği, genç mühendis adaylarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasından önce öğrencilerle bir araya gelen Ender Özatay, genç mühendis adaylarına geleceğe yönelik tavsiyeler verdi.
Öğrencilerden büyük ilgi
1915 Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Burj Khalifa gibi dev projelerde yer alarak yapı ve inşaat sektörünün önemli isimleri arasına kazınan Doka Kalıp ve İskele sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, öğrenciler tarafından oldukça büyük ilgi gördü. Sektöre ilişkin bilgileri ve genç öğrencilere yönelik tavsiyelerini paylaşarak, etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Özatay, programın sonunda kendisine gelen soruları yanıtladı. Öğrencilerin inşaat sektörüne yönelik bilgi edinmesini amaçlayan sunumun ardından plaket töreni düzenlendi.
Yarışma sonucunda Doka’da staj imkanı
Etkinlikte Özatay’ın konuşmalarının ardından 5’er kişilik öğrenci gruplarının katıldığı bir yarışma düzenlendi. 2 grubun yer aldığı yarışmada, iskele yapımını önce bitiren ekibe ödül verildi. Kazanan grup hediyelerle beraber Doka Kalıp ve İskele’de staj imkanı da elde etti.
“Bu etkinliklerin öğrenciler için oldukça önemli olduğuna inanıyoruz”
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezi’nde Yapı Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Özatay, “Bugün burada bulunmak benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun birisi olarak meslektaş adaylarımla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. İlk Baretim etkinliğinin amacının Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanmış inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerine sektörle ilgili ilk bilgileri kazandırmak olduğuna vurgu yapan Özatay, “Öğrenciler bu etkinlikte hem firmalarla bir araya gelme şansını elde ediyorlar hem de meslekleriyle ilgili ilk etkileşimlerde bulunuyorlar. Bu tür faaliyetlerimizi yalnızca Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapmıyoruz. Geçmiş yıllarda da farklı üniversitelerde programlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İnşaat mühendisleri için eğitim ve öğretimin birlikte gerçekleşmesi olmazsa olmaz. Hem bilgi ve tecrübelerimizi aktardığımız hem de staj imkanı sunduğumuz bu etkinliklerin öğrenciler için oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
“Doka, dünyada kalıp ve iskele sektörünün lider firmalarından birisi”
Şirketin geçmiş ve güncel projelerine ilişkin bilgiler veren Özatay, “Doka, dünyada kalıp ve iskele sektörünün lider firmalarından birisi. Şu anda odak noktamız ülkemizin önemli altyapı ve üstyapı projeleri. Bugün baktığımızda son 10 yılda ülkemizde gerçekleşen Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi ile 1915 Çanakkale Köprüleri ve İstanbul Havalimanı gibi tüm önemli projelerde yer aldık. Şu anda hala bu tip projelere devam ediyoruz. Bu projelerin yanı sıra Türkiye’nin en önemli çok katlı projelerinde de yine firmamızın imzasını görebilirsiniz” dedi. Özatay, Doka Kalıp ve İskele’nin 2022 yılı değerlendirmesini ve 2023 beklentilerini paylaştığı konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “2022 yılı pandemi dönemi ve sonrası için hem finansal olarak hem de hizmet ettiğimiz projelerin evsafı olarak en iyi yılımız oldu. Umarım 2023’de bu şekilde devam eder.”
Öğrencilerden etkinlikle ilgili değerlendirmeler
Etkinliğin ardından kazanımları hakkında değerlendirmelerde bulunan YTÜ öğrencisi Kaan Emre Göbel, “Doka her zaman öğrencilerin yanında olan ve eşsiz imkanlar sunan uluslararası bir şirket. İlk Baretim etkinliği de öğrencilerin takım çalışmalarıyla kendilerini gösterebildiği bir etkinlik. Bu etkinlikte değerli firmalarla bir araya gelerek, inovasyon içerisinde olma imkanı buluyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Doka Kalıp ve İskele hakkında yorum yapan bir diğer öğrenci Yunus Emre Gökmen ise, “Doka demek inovasyon demek. Kalıp gibi geleneksel yöntemlerin yaygın olduğu bir sektörde yenilikleriyle ve geliştirdiği ürünleriyle kendisini kanıtlamış bir firma. Bu etkinlikte bizim için rol model olan sektör öncüleriyle bir araya geldiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.