27 yıl önce iş ve inşaat makineleri sektörüne yönelik olarak çıkardığı Makina Market dergisi ile yayıncılık sektörüne giriş yapan Apa Yayıncılık, 6 dergi ile sektördeki büyümesini sürdürüyor.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Modüler iş makinesi ENOCH, uluslararası rekabete hazırlanıyor

Endüstriyel, inşaat ve tarım makinelerinin yaptığı işlerin birçoğunu yapabilmek üzere tasarlanan ENOCH, SAHA Girişim Programı desteğiyle uluslararası rekabete hazırlanıyor. Modüler Makina tarafından tasarlanan ENOCH, kullanıcı tarafından türü değiştirilebilen modüler bir iş makinesi olarak daha az araca ihtiyaç duyulmasına ve toplam karbon salımının azaltılmasına katkı sağlıyor.

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul; savunma, havacılık ve uzay sektörlerine giriş yapan firmaların dünyaya açılmasını sağlamak amacıyla SAHA Girişim Programı başlattı. Eğitim, mentorluk ve yatırımcıya erişim desteği verilecek proje için 15 firma seçildi. Seçilen firmalar arasında kullanıcı tarafından türü değiştirilebilen ENOCH’u üreten Modüler Makina yer aldı.

Karbon salınımı yapmıyor

Elektrik tahrikli olması sayesinde karbon salımı yapmadan çalışan ENOCH, batarya ile tam elektrikli ve DC jeneratörüyle bataryayı besleyerek hibrit çalışabiliyor. Aynı anda endüstriyel, inşaat ve tarım makinelerinin yaptığı işleri yapabilen makine, araç kullanımını azaltma konusunda da fayda sağlıyor. 

Yapılacak işe göre otomatik hazırlanıyor

Birçok farklı makinenin işini tek başına yapabilen ENOCH’un elektronik kontrol ünitesi, bağlı bileşenleri otomatik olarak tanıyor ve makineyi çalışmaya hazır hale getirmek için doğru kurulumu gerçekleştiriyor. Elektrikli güç aktarımı sayesinde sürekli çalışmaya hazır olan makine, modül ve işi yapacak donanımların platforma eklenmesiyle farklı araç tiplerine dönüşüyor. ENOCH’un makine kontrol birimine uzaktan erişilebiliyor ve bu sayede yazılımı güncellenebiliyor. Araç, afet ve yangın müdahalesinde insansız olarak kullanılabiliyor. Makine sistemi, 4 tekerlekten çekişli bir platforma dayanıyor. Bu platforma; kabin, DC jeneratör, hidrolik ünite ve ek piller dahil olmak üzere modüller eklenebiliyor. İşi yapacak donanım ve modüller, hızlı bağlantılarla platforma yerleştirilip sabitlendiğinden makinenin montajı oldukça kolay şekilde gerçekleştiriliyor. ENOCH, kabin takılarak insansız bir araçtan insanlı bir araca da dönüştürülebiliyor. Elektrik şebekesine uzak konumlarda dizel motorlu bir jeneratör modülü eklenerek hibrit olarak çalıştırılabiliyor.

Lastikli yükleyici, traktör ve teleskopik forklift için tasarlanan özel donanımlara sahip makine, araç türleri arası geçişleri 15 ila 40 dakika arasında yapıyor. Ayrıca araç üstü ekipman üreticilerinin hazır donanımlarının makineye uyarlanabilmesi, yangın söndürme veya arazi vinci olma özelliğini de listeye ekliyor.

“SAHA Girişim Programı” makine sektörüne destek sağlıyor

Elektrikli, çok amaçlı, geliştirilebilir, internete bağlı ve otonom çalışabilen insansız bir iş makinesi olarak geliştirilen ENOCH’un SAHA İstanbul tarafından desteklenmesine ilişkin görüşlerini aktaran Modüler Makina Kurucusu Mansuri Çaynak, “SAHA Girişim Programı makine sektöründe yenilikçi start-up’ları destekleyen bir ilk olarak karşımıza çıktı. Ardından Türkiye’de genel olarak yazılım firmalarını destekleyen bir girişimcilik yapısı oluştu” dedi.

ENOCH, 2019’da Avrupa Komisyonu’ndan “Mükemmellik Mührü”, 2021’de İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ile Zagreb Uluslararası Fuarı’ndan altın madalya kazanmıştı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Medcem Çimento, GES yatırımıyla kendi elektriğini üretecek

SONRAKİ HABER

ERG İnşaat, Türkiye’nin imza projelerinde yer alıyor

BENZER HABERLER